Upptäck Stig Dagermans Värld

En samling av Stig Dagermans verk

Utforska noveller, romaner, skådespel, dikter, dagsverser, reportage och artiklar av en av Sveriges mest betydelsefulla författare.

Stig Dagerman - En Litterär Gigant

Stig Dagerman var en av 1900-talets mest inflytelserika svenska författare. Hans verk speglar en djup förståelse för mänskliga känslor och samhälleliga frågor, vilket gör honom relevant än idag.

Stig Dagerman

Stig Dagerman föddes 1923 och debuterade som författare vid 22 års ålder med romanen “Ormen”. Under sin korta men intensiva karriär skrev han en mängd olika verk, från noveller och romaner till skådespel och dikter. Hans förmåga att fånga den mänskliga upplevelsen i sina texter har gjort honom till en av Sveriges mest älskade och respekterade författare. Dagerman avled 1954, men hans litterära arv lever vidare och fortsätter att inspirera nya generationer av läsare och författare.

Jämförelse av Stig Dagermans Verk

Ormen

Dagermans debutroman som snabbt etablerade honom som en av Sveriges mest framstående författare.

Genre: Roman

Publiceringsår: 1945

Antal sidor: 300

Språk: Svenska

Bränt Barn

En gripande roman om en ung mans kamp med sin inre demoner och familjens förväntningar.

Genre: Roman

Publiceringsår: 1948

Antal sidor: 250

Språk: Svenska

Utforska Stig Dagermans värld

Fördjupa dig i Stig Dagermans omfattande författarskap. Upptäck hans noveller, romaner, skådespel, dikter, dagsverser, reportage och artiklar. Läs mer om Dagermanpriset och de författare som har hedrats med detta prestigefyllda pris. Låt dig inspireras av en av Sveriges mest betydelsefulla författare.