Fred Åkerström

Dagsedlar åt kapitalismen  (1967) Dagermans Dagsedlar/texter i fet stil

 1. Luffaren
 2. Balladen om Bror Lundbom
 3. Varning för hunden
 4. Kapitalismen
 5. Två gånger död
 6. Halleluja amen
 7. Kapital
 8. Onkel Sam och den snälle gossen
 9. Vaggvisa
 10. För maskens skull
 11. Prästen och slaven
 12. Balladen om Joe Hill

Fred Å

Forsgren & Söderhäll

Först sjöng vi “Nowhere Man” och det var egentligen i den sången vi träffades, en smula generade, och förstod att så ensam är man inte alltid och sen pratade vi i några år om ett och annat och om två och mer och vi blev överens om att det skulle vara skoj att leta efter hur dagermanska ord skulle kunna melodieras.

Vi ville ha den där skrivande människans textrader här, med oss och i oss och mellan oss och tillsammans och vi ville att det där “ingenstans” i Beatlessången skulle förvandlas till någonstans. Ett dussin av de där melodieringarna finns att lyssna på och sjunga med i på skivan En broder mer.

Under tiden som vi bökade med melodier och valde texter blev Stig Dagermansällskapet till och Dagermanrummet på Laxön öppnade 1992 och fyra år senare delade vi ut det första Stig Dagermanpriset och vi skulle kunna skriva ned tusen och en sak som hänt sedan den där första sången. Men det gör vi inte eftersom vi är alldeles nöjda med att ha fått leka fram det här tillsammans och att det gjort vår tillvaro mindre ensam.

Diktaren som i Vårt behov av tröst är omättligt skrev att han endast bryr sig om det jag aldrig får: bekräftelsen på att mina ord rört vid världens hjärta, rör vid våra hjärtan.

Urban och Bengt

Skivor

majmaaadf-150x150
2006 En broder mer  Bengt Söderhäll & Urban Forsgren sjunger Dagerman, CD

l-300x300

2009 Regn. Bengt Söderhäll & Urban Forsgren sjunger Dagerman, CD