Suzanne Osten: Det 20:e Stig Dagermanpriset 31 maj 2015.

Vänner,
så var Opus 20 framfört och de många allvarliga, humosristiska, eftertänksamma, arga, bitska, nödvändiga, irriterande, kittlande, vägledande, vägbrytande och andra tonarter det framfördes i åhördes av cirka 200 personer från när och fjärran, så Stora Hallen var sprängfylld och Kafé Furiren som skötte fikaserveringen var eftertraktad och Forsbacka Kammarkör var alldeles enastående härlig att lyss’ till.
Inget regn den där stunden då vattnet släpptes på och vid lunchen reser sih Helge Skoog upp och talar om skulpturen i Dagermanparken i Enebyberg, som Lars Kleen gjort och som invigdes 18 maj i fjol och heter “Manuskript” – och skänker överskottet på skulpturinsamlingen på 15000 till sällskapet. Elegant, överraskande, vänligt.
I sanning några timmar av betydelse denna sista söndag i det maj som ligger som femte månad uti året 2015 och när Urban och jag summerade i morse var vi så där flinande trötta som, om ni minns, man kan vara när tillvaron är snäll, ja, som att en varm sommardag cykla intill någon man tycker om i lätt nedförsbacke. leende en smula frånvarande och samtidigt fullständigt på hugg.
Tack Suzanne för att du sa ja till att ta emot Stig Dagermanpriset och vi hoppas att vi inte störde dig i arbetet med filmen.
Tack alla vi som sjöng, talade, gav oss attan på, svor, sprang, satt stilla, lyssnade, talade, skrattade och så vidare.

 

Arbetarbladet:

http://www.arbetarbladet.se/uppland/alvkarleby/susanne-osten-hyllades-pa-laxon

Gefle Dagblad:

http://www.gd.se/kultur/dagermanpristagare-med-clownnasa

SVT Gävleborg:

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavleborg/stig-dagermanpriset-delades-u